tiistai 27. huhtikuuta 2010

Elämäni bloggaajana

Päätin näin lähestyvän vapun kunniaksi alkaa vihdoin bloggaamaan. Minulla on ollut jo pidemmän aikaan mielessä oman poliittisen blogin perustaminen, mutta se aina jäänyt "kiireellisempien" asioiden jalkoihin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ajatuksena olisi kommentoida mieltäni askarruttavia aiheita, lähinnä politiikan saralta. Olen aktiivisesti mukana Oulun kunnallispolitiikassa sekä opiskelijapolitiikassa, joten kommenttia voi odottaa ainakin niiltä saroilta. Lisäksi seuraan aktiivisesti valtakunnan politiikkaa sekä maailman tapahtumia ylipäätään. Aihealueista eniten kiinnostavat talouspolitiikka, ympäristö, työllisyys ja toimeentulo sekä koulutuspoliittiset asiat. Välillä tulee varmaan kirjoitettua myös henkilökohtaisista asioista, mutta kuten tunnettua: henkilökohtainen on poliittista.

Olen siis avoimen vasemmistolainen toimija. Toimin aktiivisesti Vasemmistoliitossa ja Vasemmistonuorissa, mutta blogissa kirjoittamani asiat edustavat omaa ajatteluani ja kannan niistä yksin vastuun.

Valitsin blogin otsikoksi Ihmisten vallan aika, sillä se kuvastaa hyvin viime aikaisia pohdintojani yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta. Talouskasvu ja Suomen kilpailukyky ovat kyseenalaistamattomia mantroja, joita hoetaan yhteen ääneen politiikan oikealla ja vasemmalla laidalla. Yhteiskunta on valjastettu talouskasvun palvelukseen, vaikka lapsikin tajuaa rajattoman kasvun mahdottomuuden rajallisten resurssien maapallolla. Luonnon kestokyky ja ihmisten hyvinvointi ovat toissijaisia asioita, jotka ollaan milloin vain valmiita uhraamaan talouskasvun alttarille.
Tarvitaan siirtymää rahanvallan ajasta ihmisten vallan aikaan. Yhteiskuntaan, jossa on enemmän aikaa ja vähemmän roinaa.
Syventymistä aihepiiriin seuraa myöhemmin...

Toivon kirjoitusten asiallista kommentointia ja kysymyksiä. Asiattomuudet ja henkilökohtaisuudet tulen poistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti